Próximos eventos

Buscador de eventos jurídicos

Mapa de eventos

¿Quieres recibir eventos como este en tu email?

CEJFE
Barcelona
(Barcelona) (ver mapa)

Leer más

En plena era digital han aparegut nous reptes i problemàtiques en relació a la petjada digital que deixa una persona a Internet. L’existència d’aquest món virtual i la centralitat que té en les nostres vides, ha provocat la paradoxa que una persona pot mor ir físicament però seguir viva a la xarxa.

Davant d’aquesta escenari el Departament de Justícia ha impulsat el projecte de llei sobre les voluntats digitals i de modificació dels llibres segon i quart del Codi Civil de Catalunya. L’objectiu que es persegueix és la redacció d’una llei que reguli l’autonomia de la persona en el món digital i el tractament de continguts i arxius digitals pel cas de mort, incapacitació o minoria d’edat. Es pretén que una persona pugui manifestar quin ha de ser el destí de les seves dades i també designar la persona encarregada d’executar la seva voluntat, així com la creació d’un Registre de voluntats digitals, entre altres.

Actualment no existeix cap regulació a nivell estatal ni europe u que abordi aquest tema des d’aquest e nfocament i per tant la Generalitat de Catalunya és pionera en aquest àmbit. La regulació proposada per mitjà d’aquest projecte de llei, que s’empara en l’article 129 de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, ja s’ha sotmès a informació pública i properament es debatrà al Parlament de Catalunya per tal de ser aprovada.

Destinataris Diputats/des i personal del Parlament de Catalunya, personal del Departament de Justícia i de la Generalitat de Catalunya, professionals del Dret, professorat universitari i altresorganitzacions interessades

Se adjunta programa

----------------------------

Obra recomendada por Lefevbre - El Derecho para esta materia: Memento Familia (Civil) 2016-2017

Organizadores

CEJFE

Añadir a calendario